Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους

15/03/2016

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του ΥΠΕΣ κ. Σωκράτη Χάσικου και με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας, του Υπουργού Άμυνας και του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου με θέμα τις βουλευτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, τη σύσκεψη απασχόλησε το θέμα της ευαισθητοποίησης των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων ψηφοφόρων, για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χάσικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ: «Κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας είναι οι εκλογές. Για να ασκήσει, όμως, κάποιος, το εκλογικό του δικαίωμα, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους. Και επειδή έχουμε παρατηρήσει ότι 24.000 πολίτες που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν δεν έχουν ακόμα εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, το ΥΠΕΣ, επειδή έχει και την ευθύνη των εκλογών, και σε συνεργασία με τους Υπουργούς Άμυνας και Παιδείας, κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε αυτούς τους συμπατριώτες μας, τους νέους, να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Για παράδειγμα, έχουμε δημιουργήσει ένα διαφημιστικό σποτ με ανάλογο περιεχόμενο, το οποίο θα ξεκινήσει τώρα να προβάλλεται από όλα τα ΜΜΕ (τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και εφημερίδες), αλλά και με άλλους τρόπους (ετοιμασία υλικού) το οποίο, σε συνεργασία με τους Υπουργούς άμυνας και Παιδείας, θα διανεμηθεί τόσο στα στρατόπεδα όσο και στα Πανεπιστήμια, ώστε, όπως είπα και πριν, έστω και την υστάτη, να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να δικαιούνται, έτσι, το κορυφαίο δικαίωμα που έχει ένας πολίτης σε μια δημοκρατία, αυτό της ψήφου».

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο αυτοί που θα εργαστούν στα εκλογικά τμήματα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ο κ. Υπουργός είπε: «Για να δηλώσει κάποιος ότι επιθυμεί να εργαστεί για τις εκλογές, θα προέρχεται, κυρίως, από τη ‘δεξαμενή’ των ανέργων και πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο».