Παροχή διευκολύνσεων προς τους εγκλωβισμένους κατά την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών

06/05/2016

 

Η Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων ανακοινώνει ότι, κατά την ημέρα διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών, στις 22 Μαΐου 2016, το Γραφείο της θα λειτουργήσει από τις 07.00 π.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ., έτσι ώστε να παρέχει διευκολύνσεις στους εγκλωβισμένους που θα προσέλθουν στις ελεύθερες περιοχές για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι εγκλωβισμένοι θα παραληφθούν από το σημείο άφιξης τους από τα κατεχόμενα και θα μεταφερθούν με εκμισθωμένα αυτοκίνητα στα ακόλουθα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν, προσκομίζοντας το Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας, ή το Διαβατήριο ή την Άδεια Οδηγού αν κατέχουν, ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, που φέρει τη φωτογραφία τους:

Ψηφοφόροι Εκλογικής Περιφέρειας Κερύνειας Εκλογικό Κέντρο στο Λύκειο Κύκκου Α’
Ψηφοφόροι Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου Εκλογικό Κέντρο στην Αχερίτου

Στους εγκλωβισμένους, αφού ψηφίσουν, θα παραχωρηθεί ελαφρύ γεύμα πριν την αναχώρηση για τα χωριά τους.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι είναι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου θα πρέπει με δικές τους διευθετήσεις να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα, όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Σε όσους εγκλωβισμένους θα βρίσκονται, για οποιοδήποτε λόγο, κατά την ημέρα των εκλογών, στις ελεύθερες περιοχές, μετά από αίτημά τους, ο Γενικός Έφορος Εκλογών δύναται να τους εκδόσει ειδική εξουσιοδότηση για να ψηφίσουν σε εκλογικό κέντρο, στην περιοχή όπου θα βρίσκονται.